Warning: The magic method RRDI_Theme_Demo_Import::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/3/a/ruudmassage.nl/httpd.www/wp-content/plugins/rara-one-click-demo-import/includes/class-rrdi-main.php on line 171 Massage en Massagetherapie – Praktijk voor Massage en Bewustwording

Massage en Massagetherapie


Massage helpt klachten te voorkomen. Het ontspant en zorgt voor een betere doorstroming in je lichaam. Massage stimuleert de bloedcirculatie, kalmeert het zenuwstelsel en maakt je spier en bindweefsel soepeler. Je komt letterlijk beter in je vel te zitten. Allemaal goede redenen om je regelmatig te laten masseren. In massagetherapie gaan we een stap verder en ligt de focus meer op (zelf)verkenning en bewustwording. Wat bedoel ik daarmee? Lichamelijke en psychische klachten zijn vaak een signaal dat er iets speelt in je leven dat om aandacht vraagt. Door naar de signalen van je lichaam te luisteren krijgt het lichaam de kans zijn verhaal te vertellen. Wat ik zie is dat mensen vaak weten wat hun klachten veroorzaakt, maar het lastig of te pijnlijk vinden om er contact mee te maken. In massagetherapie nodig ik je uit om dat lastige, dat moeilijke of dat pijnlijke aan te kijken. Contact maken met die opgekropte boosheid, dat verborgen verdriet of die perfectionistische strengheid. Waar voel je dat in je lijf en hoe is dit voor jou om daar contact mee te maken? Ik geloof dat pas als iets echt is gezien en doorleefd er ruimte ontstaat. Die ruimte is het eigen voelende contact met jezelf, en dat maakt dat je weer meer open naar de dingen kunt kijken.

Wanneer kan massagetherapie helpen?
– als er voor jouw lichamelijke klachten geen duidelijke medische oorzaken zijn.
– als je last hebt van stress, (chronische) vermoeidheid, onrust of angst
– als je behoefte hebt aan troost en ondersteuning voor als je leven even wat moeilijker is.
– bij rouw en verlies
– als ondersteuning in de behandeling bij een fysiotherapeut, psycholoog, psychotherapeut of andere specialist

Je kunt bij Ruud MassageTherapie terecht voor losse (ontspannings) massages en voor massagetherapie. Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken en combinaties van deze technieken. Bij massagetherapie werken we in een aantal opeenvolgende behandelsessies aan een concrete hulpvraag. Dit kan zijn een specifieke klacht, maar ook een (terugkerend) thema of gebeurtenis in je leven waar jij aandacht voor wilt. Bij losse lichaamsmassages ligt de nadruk meer op de eenmalige beleving van de behandeling en minder op verkenning en zelfonderzoek.

Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt massagetherapie door diverse verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. (check voor de zekerheid je polis of raadpleeg je ziektekostenverzekeraar). Je hebt voor de behandeling geen verwijzing nodig en je hoeft je eigen risico niet aan te spreken. Losse lichaamsmassages, die geen deel uitmaken van een therapie traject worden niet vergoed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

nl_NL_formalNederlands (Formeel)